Loppersum Vooruit heet vanaf 1 januari 2020 "Lokaal Belang Eemsdelta"

Lokaal Belang Eemsdelta. Onder die naam gaan de drie grootste lokale partijen uit Loppersum, Delfzijl en Appingedam samen verder. Dat maakten ze woensdagmiddag bekend op Landgoed Ekenstein.

De samenwerking is tot stand gekomen met het oog op de naderende herindeling. Op 1 januari 2021 is het zo ver. Dan gaan Loppersum, Appingedam en Delfzijl fuseren tot een gemeente: de gemeente Eemsdelta.

Drie grote lokale partijen

Lokaal Belang Eemsdelta ontstaat uit de drie grootste lokale partijen uit dit gebied: Fractie 2014, Gemeentebelangen Appingedam en Loppersum Vooruit. De nieuwe naam wordt al in januari 2020 in gebruik genomen.

De slogan van de nieuwe partij is ‘dichtbij en betrokken’, met een logo waarop een opgaande zon met landerijen te zien is. De vorm van het logo is gebaseerd op de omtrek van de drie gemeenten samen. De kromming is de kustlijn.

https://lb-eemsdelta.nl/

In sportief Loppersum zijn talloze sportclubs met een relatief ruim en gevarieerd aanbod. Hierdoor zijn er ook vele accommodaties en terreinen binnen de gemeentegrenzen. Deze accommodaties en terreinen worden grotendeels gerund door vrijwilligers. Onze waardering gaat uit naar deze vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken. 

In het groene Hart van Groningen zijn prachtige wandel / fietspaden en voor de water recreanten verschillende vaarroutes en zwembaden . Verder beschikken we over twee treinstations op de lijn Groningen – Delfzijl en verschillende bushaltes.

Recreanten kunnen fietsen en wandelen door het Groene Hart van Groningen of met een bootje op het water genieten van stilte en de natuur. Binnen onze gemeente zijn er vele overnachting gelegenheden en gelegenheden waar je kan genieten van een lekker ontbijt lunch of diner. Met onze zwembaden en Spa Loppersum is er voor jong en oud een plek om te genieten / ontspannen in en rondom het water.