In het groene Hart van Groningen zijn prachtige wandel / fietspaden en voor de water recreanten verschillende vaarroutes en zwembaden . Verder beschikken we over twee treinstations op de lijn Groningen – Delfzijl en verschillende bushaltes.

Recreanten kunnen fietsen en wandelen door het Groene Hart van Groningen of met een bootje op het water genieten van stilte en de natuur. Binnen onze gemeente zijn er vele overnachting gelegenheden en gelegenheden waar je kan genieten van een lekker ontbijt lunch of diner. Met onze zwembaden en Spa Loppersum is er voor jong en oud een plek om te genieten / ontspannen in en rondom het water.

Dankzij de nieuwe openingstijden is het nu mogelijk voor ondernemers om 7 dagen in de week hun diensten aan te bieden aan recreanten die onze mooie gemeente bezoeken. 

Ook is de gemeente een mooie uitvalbasis voor vakantiegangers die de provincie willen ontdekken 

Wij van Loppersum Vooruit weten hoe belangrijk de paden, wegen en het openbaar vervoer zijn voor de recreanten en onze inwoners. In de afgelopen jaren hebben we ons hard gemaakt voor het onderhoud en veiligheid van dit alles. Loppersum Vooruit zal zich blijven inzetten op het gebied van recreatie. Binnen de recreatie is veel te winnen op het gebied van werkgelegenheid en een positieve uitstraling naar de rest van Nederland. 

“Loppersum is meer dan alleen maar de geldkraan van Nederland”.